Sve kategorije

E-mail:[email zaštićen]

EN

Vijesti sa izložbe

Ti si ovdje : Početna>vijesti>Vijesti sa izložbe

Kako razumno urediti proces štampanja za kutiju u boji sa složenijim rasporedom štampe?

Vrijeme: 2021-09-01 Hits: 6

Kutija u boji ima specifične performanse zbog izuzetnog izgleda i jedinstvene tehnologije naknadne obrade, a omiljeni su je mnogi trgovci u prodajnom paketu. Sa stalnim poboljšanjem ekonomskog nivoa, ljudi imaju sve veće zahtjeve za ambalažnim proizvodima. Što se tiče pakovanja kutija u boji, povećaće se i njegovi zahtjevi za štampanjem.
Stoga, kako bi se osigurao učinak ispisa u procesu ispisa kutije u boji, postoje metode ispisa koje kombiniraju različite procese ispisa. Zatim će mala kutija predstaviti metodu štampe koja kombinuje ofset štampanje i utiskivanje u procesu štampe u boji.
Postupak ofsetnog štampanja ima karakteristike laganog štampanja, relativno male deformacije štampe, a proizvod nije lako zaprljati i imati dno, a efekat reprodukcije štampe je dobar, ton boje je mekan, tačka je jasna, a sloj za štampanje je bogat. Verzije, linije, mali tekst, zatamnjene slike i veliki čvrsti izgledi.
Postupak utiskivanja može postići veliku količinu tinte odjednom i ima prednosti debelog i punog sloja tinte, svijetle boje, visokog sjaja itd. Pogodniji je za ispis rasporeda zlatne i srebrne tinte, pune, linije ili teksta layout -i.
Proces štampanja koji kombinuje više metoda štampanja je da se iskoriste prednosti različitih procesa štampanja za štampanje proizvoda koji imaju i mrežu, tekst, linije i čvrste uzorke, kao i različite rasporede u boji, i kombinuju prednosti različitih metoda štampanja. Korištenje procesa "sinteze" za ispis istog proizvoda ne samo da može omogućiti potpunu iskorištenost opreme, već i istovremeno poboljšati kvalitetu proizvoda i ekonomske koristi. Što se tiče načina štampanja koji kombinuje ofset štampanje i utiskivanje, kako proces treba razumno urediti?
Uopšteno govoreći, prema karakteristikama štampe, sloj mastila u postupku ofset štampe je tanak, mastilo se takođe lako suši, a proizvod ne stvara izbočine, što ne utiče na uobičajeno preštampavanje utiskivanja. Međutim, boja tinte u procesu utiskivanja se sporo suši, što će uzrokovati neke negativne učinke na normalnu registraciju boje.
Stoga bi trebao slijediti redoslijed pretiskivanja proizvoda koji kombiniraju metode ispisa ljepila i reljefa:

Prvo se štampa ofset štampanje, a kasnije se štampa štampanje reljefnog rasporeda;

Prvo se ispisuju mali izgledi, a kasnije se postavljaju izgledi velikih površina;

Prvo se štampa mastilo sa snažnom moći skrivanja, a kasnije se štampa mastilo sa jakom prozirnošću. Na primjer, crvena i žuta (osim za razrjeđivanje bijelog mastila) pretisnute su crnim znakovima ili uzorcima na rasporedu. Crni izgled se može prvo odštampati, a ostale boje se štampaju kasnije. Na ovaj način, zbog jake transparentnosti boje pretiska, crna i dalje može pokazati čistu crnu boju.
Kao profesionalna mašina za rezanje rolni papira i proizvođač mašina za rezanje papira u rolne, imamo dovoljno iskustva da ponudimo rješenja industriji štampe i pakovanja, poput valovite kutije u boji, papirnih vrećica, kontejnera za papir i tako dalje. Ako vam je potrebno obraditi rolu papira za prilagodbu širine malim rolnama ili rolnama papira u listove prilagođene veličine za proizvodnju vaših proizvoda. Dobrodošli u kontakt s našim prodajnim timom, s vama ćemo razgovarati o više detalja. Nadamo se da će vam naša iskrena usluga i profesionalni prijedlozi pomoći da pronađete odgovarajuću opremu.

插图 1 副本

插图 2 副本

插图 3 副本
插图 4 副本