Sve kategorije

E-mail:[email zaštićen]

EN

Kompanija News

Ti si ovdje : Početna>Vijesti>Kompanija News

Šta je klizna osovina u mašini za sečenje?

Vrijeme: 2021-11-27 Hits: 8

Mnogi prijatelji možda znaju šta je rezalica, ali ako svojim prijateljima kažete da klizna osovina zna? Siguran sam da će vaš prijatelj odgovoriti ne!

Ovaj članak je danas napisan uglavnom da bi vas obavijestio da je klizna osovina zapravo neophodna u našem životu, u raznim mašinama je neophodan dio, prvo prvo shvatimo šta je rezač.
Rezač je široki papir ili film koji se reže na više mašina i opreme uskog materijala, koji se obično koristi u mašinama za papir i mašinama za štampanje i pakovanje. Ranije, brzina kvačila magnetnog praha rezača ne može biti velika, jer u radu magnetnog praha lako uzrokuje trenje velike brzine, što rezultira visokom temperaturom, skraćuje život, ozbiljno zaglavljivanje, tako da je rad mašine blokiran, što dovodi do veoma ozbiljne posledice po proizvodnju. Ozbiljno utiču na efikasnost proizvodnje.

Tradicionalna kontrolna shema mašine za sečenje je upotreba velikog motora za pokretanje osovine za namotavanje i odmotavanje, i dodavanje magnetne kvačila praha na osovinu za namotavanje i odmotavanje, i kontrola otpora koji se stvara podešavanjem struje magnetnog kvačila praha na kontrolirati napetost površine materijala. Magnetsko kvačilo praha i kočnica je poseban automatski aktuator koji prenosi obrtni moment kroz magnetni prah popunjen u radnom zazoru, a magnetska struja se može mijenjati kako bi se promijenilo magnetsko stanje magnetnog praha i tako podesio preneseni moment. Može se koristiti za beskonačnu regulaciju brzine od nulte do sinhrone brzine, a pogodan je za fino podešavanje sekcija velike brzine i sistem regulacije brzine male i srednje snage. Takođe se koristi za podešavanje obrtnog momenta podešavanjem struje kako bi se osiguralo da napetost ostane konstantna tokom procesa namotavanja sistema kontrole napetosti odmotavanja ili premotavanja.

Nakon razumijevanja mašine za rezanje, pogledajmo klizno vratilo u mašini za sečenje se uglavnom koristi za šta. Klizna osovina, poznata i kao osovina trenja. Koristi se u rezačima za namotavanje osovine, posebne prilike se također koriste za oslobađanje osovine, svrha je korištenje kliznog vratila na principu klizanja svakog kliznog prstena, tako da osovina od više kolutova materijala uvijek održava stalna napetost vjetra.

Za rezanje Sitcker rolni papiraFrikciono vratilo za mašinu za sečenje
Za rezanje Sitcker rolni papiraFrikciono vratilo za mašinu za sečenje
SLC-model mašina za sečenjeKlizno vratilo
SLC-model mašina za sečenjeKlizno vratilo