Sve kategorije

E-mail:[email zaštićen]

EN

Kompanija News

Ti si ovdje : Početna>vijesti>Kompanija News

Kako napraviti čaše od papira u automatskom stroju

Vrijeme: 2021-06-15 Hits: 15

Papirna čaša je vrsta papirne posude izrađene mehaničkom obradom i lijepljenjem sirovog papira (bijelog kartona) od drvene pulpe, a njegov izgled je čašastog oblika. Papirne čaše za smrznutu hranu premazane su voskom u koji se mogu držati sladoled, džem, puter itd. Papirne čaše za tople napitke su obložene PE, otporne na temperature iznad 90℃, i mogu sadržavati prokuvanu vodu. Papirnu čašu karakterišu sigurnost, higijena, lakoća i praktičnost. Može se koristiti na javnim mjestima, restoranima i prodavnicama pića. To je predmet za jednokratnu upotrebu.

U proizvodnji papirnih čaša za jednokratnu upotrebu uglavnom se koristi papirna baza papirnih čaša. U poređenju sa običnim papirom, osnovni papir papirnih čaša mora imati vodootporne performanse. Takođe, pošto će direktno doći u kontakt sa usnom šupljinom, trebalo bi da ispunjava standarde za hranu. Opći papir obično postiže bjelinu dodavanjem optičkog izbjeljivača. Međutim, optički izbjeljivač je kancerogen, tako da se ne može dodati u proizvodnju papirne osnove papira za čaše, može se dodati samo izbjeljivač za hranu. Osim toga, nakon što se izradi osnovni papir, potrebno ga je premazati PE. Svrha PE je da spriječi curenje vode, a druga je da djeluje kao ljepilo kada se formira papirna čaša. Papir presvučen s jedne strane naziva se jednostrani papir premazani PE, a obostrani premazan papirom se naziva dvostrani papir premazani PE.

未 标题 -1 副本

 

Jednostrani papir presvučen PE-om
Dvostrani papir premazan PE            Šolja od voštanog papira


Proces izrade papirnih čaša za jednokratnu upotrebu:

图片 4 副本

1.PE premaz
Papirna baza papirne čaše je obložena PE folijom pomoću mašine za laminiranje.

图片 5 副本

2.Slitting
Mašina za rezanje premazani papir je izrezala na pravougaoni papir (za zid papirne čaše) i papir u rolama (za dno papirne čaše).

3.Printanje
Offset štamparska mašina ili mašina za duboku štampu za štampanje raznih šara na pravougaonom papiru.

图片 8 副本
图片 9 副本

4. Die cutting
Mašina za rezanje papira za rezanje štampanih rolni papira u lepeze za papirne čaše (zdjele).

图片 10 副本

图片 11 副本

5.Formiranje
Mašina za formiranje papirnih čaša ili mašina za formiranje papirnih posuda za formiranje papirnih listova u papirne čaše (papirne posude) potrebnih specifikacija sa potpuno automatskim.

图片 6 副本

6.Dezinficirajte i pakovanje
Zatvorite gotove papirne čaše (papirne posude) i spakujte ih u plastične vrećice za dezinfekciju. Na kraju ih stavite u kartone za prodaju.

图片 7 副本