Sve kategorije

E-mail:[email zaštićen]

EN

Kompanija News

Ti si ovdje : Početna>vijesti>Kompanija News

Kako odabrati stabilnu mašinu za premotavanje reza za proizvodnju papirnate slame.

Vrijeme: 2021-06-15 Hits: 11

Globalna zabrana plastike opći je trend, a sve je više zemalja postiglo konsenzus i počelo zabranjivati ​​plastične proizvode. U tom kontekstu, upotreba papirnih slamki umjesto plastike postala je novi razvojni projekt za mnoge ambalažne kompanije.
U ranoj fazi razvoja projekta, mnoge kompanije su samo kupovale mašine za proizvodnju papirne slame, a male rolne papira potrebne za proizvodnju papirnih slamki bile su u potpunosti kupljene. Sa stalnim povećanjem proizvodnih kapaciteta, specifikacije papirnih slamki se nastoje finalizirati. Mnogi proizvođači papirne slame počeli su planirati sami rezati rolne papira, jer bi im to moglo uštedjeti mnogo troškova.

插图 -a 副本

插图 -b 副本


插图 -1 副本
插图 -4 副本

Kada menadžeri nabavke i inženjeri proizvodnje kompanija za pakovanje papira traže mašine za rezanje rolni papira, suočiće se sa sljedećim problemima. Ovaj članak želimo objasniti kako kupiti odgovarajuću mašinu za rezanje rolne papira za proizvodnju slamki papira.

Koju vrstu mašine za rezanje papira moramo odabrati?
Budući da je širina rola sirovine papirne slame relativno mala, obično između 7.8-25 mm. Mašina za rezanje papira koju obično vidimo može rezati samo rolne papira širine veće od 50 mm. Za rezanje rolni papira širine manje od 20 mm moramo izabrati stroj za rezanje papira na središnjoj površini. Ova vrsta stroja za rezanje stabilnija je u kontroli napetosti, a posebna struktura navijanja može rezati i premotati uske rolne papira.

Koliko široko trebamo odabrati mašinu?
Budući da stroj za rezanje slame za papir reže veliki broj rolni papira istovremeno, teško je kontrolirati zatezanje na oba kraja role papira. Dakle, naš prijedlog je da je širina rezača 1.3 puta veća od širine rolne papira. Na primjer, širina bijele kartonske rolne koju ste kupili je 750 mm, pa je najbolje koristiti mašinu širine veće od 975 mm.

Kako složiti nož za slamku papira različite veličine?
Zato što se slamke od papira obično sastoje od tri sloja papira. Za proizvodnju papirne slamke sa specifičnim unutrašnjim promjerom potrebne su tri širine rolni papira. Suočeni s toliko veličina, kako možemo učinkovito zamijeniti nož za rezanje?
Za objašnjenje obrade koristim primjer slame OD-5 mm. Da bismo napravili slamku papira OD-5 mm, trebali bismo imati rolne papira širine 13 mm (unutrašnji sloj, 120 g / m13.5), rolne papira širine 120 mm (srednji sloj, 15 g / m60), rolne papira širine XNUMX mm (vanjski sloj, XNUMX g / mXNUMX).
UREDU. Počnimo sada rezati rolne papira tri veličine.

Sada imate majku širine 750 mm koja će u jednom trenutku rezati na uske rolne od 13 mm i 13.5 mm (jer im je papir isti po gsm -u)

Rješenje-1
Imate samo jedan nož sa specifikacijom (širina noža je 10 mm). Imate i odstojne prstene širine 3 mm i širine 3.5 mm
Koristimo "A" za predstavljanje noža širine 10 mm.
Koristimo "B" za predstavljanje odstojnih prstenova širine 3 mm
Koristimo “C” za predstavljanje odstojnih prstenova širine 3.5 mm

Noževe i odstojne prstenove slažete u osovinu noža za rezanje
Napunićete noževe i odstojne prstenove u osovinu noža, ABACABACABACABAC ----------- ABAC
Upotrijebite metodu, dobit ćete 13 mm širine u jednoj osovini za premotavanje, a rolne papira širine 13.5 mm u drugoj osovini za premotavanje.

Kada izrađujete papir širine 15 mm, samo trebate upotrijebiti nož širine 10 mm i razmaknice 5 mm.

Rješenje je ekološki prihvatljivo. Za obavljanje posla potrebni su samo jedan nož sa specifikacijama i razmakni prstenovi različitih specifikacija. Ali kad promijenite širinu proreza, potrošit ćete mnogo vremena za vađenje noževa i odstojnih prstenova, a zatim noževe i razmakne prstenove nove veličine staviti u vratilo.

分 切刀+隔 圈 副本 副本

Rješenje-2
Imate dovoljno noževa širine 13.0 mm, 13.5 mm i 15.0 mm. A imate i dodatne komplete vratila za noževe.
Pravite da osovina ima noževe širine 13 mm i 13.5 mm jedan po jedan.
Napravite dodatno vratilo sa noževima širine 15 mm.

Rješenje je da trebate kupiti noževe veće veličine. Kada promijenite širinu proreza, samo trebate izvaditi cijelo vratilo s noževima iz stroja, a zatim staviti drugo vratilo u stroj. Ne trebate koristiti vrijeme za zamjenu noževa jedan po jedan.

分 切刀 副本

Više od četiri godine proizvodimo profesionalne rezače za industriju papirne slame. Ali i dalje neprestano razvijamo i poboljšavamo mašinu, nadajući se da može raditi učinkovitije i stabilnije. Korisnik je naš najbolji učitelj. Ako imate bolju ideju o stroju za rezanje papirne slame, kontaktirajte nas kako bismo razgovarali o tehničkim ažuriranjima.